ADATÉRTÉKESÍTÉS.

A tartalomszolgáltatók új bevételi forrásra tehetnek szert az adataik tudatos felhasználásával és értékesítésével, az ügynökségek és a hirdetők pedig a nagy méretű és pontos adatbázis segítségével hatékonyan érhetik el célközönségüket. Szolgáltatásunk számára fontos az adatok, illetve a magánszféra védelme, így személyes adatokat nem gyűjtünk, és nem használunk fel. Az adatok feldolgozását, a szegmensek kialakítását, az adatok értékesítését, az adat alapú hirdetési megoldások szolgáltatását az adatmenedzsment platform (data management platform) azaz a DMP rendszer végzi, amilyen a DataMe Kft. is.

PRIVATE DMP.

PDMP szolgáltatásunk keretén belül, az adattulajdonos maga határozza meg, hogy milyen módon szeretné adatait a programmatic hirdetési ökoszisztémában felhasználni. Meghatározott szereplőknek (ügynökségeknek, hirdetőknek) adhat meghatározott jogosultságokat az adatok igénybevételére. A DataMe Kft. adatfeldolgozó alvállalkozóként segíti az ügyfelét az adatvezért marketing stratégia kialakításában és megvalósításában.

Mikor van szükség PDMP szolgáltatásra?

  • Ha az adott szervezet rendelkezik saját ügyféladatbázissal, amit programmatic hirdetési rendszerekben is szeretne felhasználni/értékesíteni.

  • Ha adatbázisa még nincs, de rendelkezik olyan webes/mobilwebes felületekkel, ahol az ügyfelek megfordulnak és felmerül az igény az ebből keletkező adatok külső vagy belső használatára.
  • Ha szükség van egy olyan szakmai partnerre aki a technológiai megoldás mellett üzleti logika felépítésében is segítséget nyújt.

TANÁCSADÁS.

Rendelkezésre állnak internetezői adatok, de ezek felhasználása nem megoldott? Technológiai kérdések merülnek fel, vagy épp a megfelelő szoftverek hiányoznak az adatok használatához?
0
Résztvevő URL
0
Azonosító különböző szegmensben
0
Egyedi azonosító

FAQ.

The Aggregator collects anonym data from internet users and creates and sells an aggregated database containing these.

The Data provider brings available user databases, tagged URLs to the Aggregator.

A system developed by Datame Ltd, which processes and segments data brought by Data providers.

“Data Management Platform. DataMe Ltd signs on with DMP companies that provide the distribution of the data. Dividing the income is based on the publicly available accounting of our DMP partners. PDMP, Private DMP is a solution where the collected data is only available for its owner and those who get the authority from them”
 

The source of data from the data provider can be an online advertising platform, the visitor data of the specified website (soft data) or the personal data from user profiles on websites that are not considered as private data (hard data). Collected soft data doesn’t contain private data.

Visitor data collected on websites during readers’ activity.

Data created in databases, namely registration data and other information connected to the visitor.

In case of hard data, the provider claims and guarantees that private data, data that can be used to identify persons and official data are not included in those provided to the Aggregator and during data-collection, they comply with their obligation to provide information, as implied in relevant legal requirements.

Prices, accountable by the datacollector, are determined considering the traffic report of the aggregator. The aggregator gives the dataprovider a specified per cent of its clear income from selling data.

The dataprovider can follow their income by logging in to http://dmp.datame.hu. In case the income exceeds the billing amount, the aggregator sends a document inquiring a bill to the dataprovider.