Privát DMP szolgáltatással bővítette tevékenységét a DataMe Kft.

A Barion Payment Zrt. a DataMe PDMP megoldását választotta

A DataMe Kft. – az első magyarországi adatmenedzsment platform fejlesztője és üzemeltetője – 2019-től már úgynevezett PDMP, azaz Private Data Management Platform szolgáltatást is nyújt ügyfelei számára. Ezt a szolgáltatást választotta a Barion Payment Zrt. annak érdekében, hogy az általa gyűjtött és feldolgozott marketing adatok programmatic rendszerekben is célközönségként elérhetők és értékesíthetők legyenek.

A DataMe Kft. Private DMP szolgáltatása az adattulajdonosok által előkészített adatokat külön adatbázisba rendezi és egyedi jogosultságokkal, árakkal ruházza fel, így biztosítva hozzáférést ezekhez a programmatic rendszerek szereplői számára. Az ily módon létrehozott közönségadatok akár saját célra, akár megfelelő ügynökségekkel megosztva, bizonyos hirdetési kampányokhoz, vagy akár publikus értékesítésre is alkalmassakká válnak.
A PDMP szolgáltatáson túl a partnerek számára a DataMe Kft. publikusan elérhető szegmensei is fontos szerepet játszanak, hiszen segítségükkel olyan további információk adhatók az adatbázisokhoz, melyekkel az eredeti adattulajdonosok nem rendelkeznek.

„A Barion Payment-nek több, mint 5000 webáruház partnere van az EU több, mint 20 országában, ezek vásárlóiból és látogatóiból kinyerhető adatok célközönség adatszolgáltatássá formálva fontosak a programmatic szektor hirdetői számára. A DataMe Kft. szolgáltatásának segítségével adataink könnyen és zökkenőmentesen csatornázhatók be az ügynökségek és hirdetők által használt rendszerekbe” – nyilatkozta Nagy Barnabás, a Barion Payment Zrt. Chief Data Monetization Officere.

A Barion Payment Zrt. 2015-ben alakult, mint elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltató. Tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végzi, és az Európai Gazdasági Térségbe tartozó ügyfeleket szolgálja ki határon átnyúló szolgáltatással. A PCI DSS szabványainak megfelelő vállalat már az EUR, USD, CZK és HUF pénznemekben bonyolított fizetéseket is támogatja, szoftvere pedig 8 nyelven elérhető.

A DataMe Kft. az Adverticum Zrt. leányvállalata, az első hazai adatmenedzsment platform fejlesztője és üzemeltetője. 2018 január óta van jelen a piacon és kínál szegmentált anonim internetezői adatokat a programmatic hirdetési piac szereplőinek. 2019 év eleje óta biztosít Private DMP szolgáltatást is, ahol alvállalkozóként támogatja az adatvezérelt hirdetési piacon megjelenni kívánó szereplőket.

INTERACTIVE
data management services.

DETAILS